Menu Sluiten

Veiligheid op internet

Alle browsers kennen hun problemen t.a.v. lekken, veiligheid en functionaliteit.
Ook geldt dat hoe groter het marktaandeel van een browser hoe gewilder het is voor hackers om de beveiliging te kraken omdat hun doelgroep daarbij groter is.
De veiligheid van een browser is sterk afhankelijk van de geinstaleerde add-on’s.
In weze zou je kunnen zeggen dat hoe ‘kaler’ de browser, hoe veiliger. Maar ja wil je wel alles benutten op internet dan heb je die verschillende add-on’s wel nodig. Denk daarbij aan flash-players, pdf-readers, quicktime, streaming service’s, zoekmachines of pop-ups. De veiligheid bepaal je dus voor een groot deel zelf en is sterk afhankelijk van je instellingen. Doorgaans wordt er door de ontwikkelaars wel snel gereageerd als er zich een probleem of lek voordoet.
Daarnaast bestaat er heel veel software om je browser of internetverkeer veiliger te maken. Veel van deze software is ook al weer ingebouwd in je browser, zoals phising filters, spamfilters, pop-upfilters en meer.
Extra beveiligingssoftware is er van o.a. Norton, McAfee en Kaspersky.

veiligheidIngebouwde beveiliging
De vijf grootste webbrowsers hebben allemaal de mogelijkheid van Private Browsing, een optie om je browser historie, cache en cookies uit te schakelen. Inprivate navigatie zorgt ervoor dat je surfgedrag niet wordt opgeslagen, zodat als iemand anders jouw browser gebruikt de door jou bezochte websites niet zichtbaar zijn.
Traceerbeveiliging zorgt ervoor dat er niet automatisch gegevens of details over je website bezoeken verzonden worden naar andere content providers.

<<<Terug